Protestfilm tegen ‘Golfbaanvariant’

Protestfilm tegen ‘Golfbaanvariant’
Flickr.com / Shirley de Jong

Actiegroepen stellen harde vragen. Dat werd duidelijk na de vertoning van een film, waarin heftig geprotesteerd wordt tegen de zogenoemde ’Golfbaanvariant’, een verbindingsweg tussen de snelwegen A8 en A9.

De komende weken staan er acties op stapel. De makers van de film maken zich uitermate bezorgd over de gevolgen voor de bewoners van de kinderrijke woonwijk Broekpolder; de vernietiging van het golfterrein en de natuur en het verliezen van de status van werelderfgoed van de Stelling van Amsterdam.

Vanmiddag was er een presentatie aan de pers in bioscoop Cineworld te Beverwijk. De Stichting Exploitatie Golfbaan IJmond Noord, de belangenorganisatie Houd Broekpolder Leefbaar, de Heemskerkse Golfclub en de mensen achter de ‘Stelling van Amsterdam’ hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan deze korte documentaire film.