Dag van de Duurzame Noordzeevis

Dag van de Duurzame Noordzeevis
© Foto RTV Seaport/PR

Ter promotie van de vis uit de Noordzee wordt zaterdag 20 mei de ‘Dag van de Duurzame Noordzee vis’ gehouden rond de Visafslag en Vissershaven van IJmuiden. Op de Halkade bij het kantoor van Zeehaven en in Vishal D staat een vistafel op ijs opgesteld en worden workshops visfileren gehouden.

Verder worden er rondleidingen verzorgd op het MDV 1 schip Immanuel. Uiteraard ontbreekt het roken van vis niet. Bovendien kan er een lekker visje gegeten worden. De IJmuidense shantykoren Grace Darling en Nortada zorgen voor muzikale begeleiding vanaf 16:00 uur.

Het doel van de ‘Dag van de Duurzame Noordzee vis’ is om de bezoekers kennis te laten maken met vis uit de Noordzee, innovatieve visserij en duurzaamheid.