Voetstappenactie in Zee- en Duinwijk

Voetstappenactie in Zee- en Duinwijk
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In Zee- en Duinwijk is donderdagavond een zogenaamde voetstappenactie gehouden wat inhoudt op zoek met bewoners naar onwenselijke situaties. Onder leiding van de wijkagenten Jerry Ramdayal en Mark van Eijk trokken twee groepen waaronder vertegenwoordigers van de gemeente, woningbouwcorporaties, Stichting Welzijn en het wijkplatform de wijk in.

Geconstateerd werd dat van een aantal woningen de poort niet was afgesloten en daarmee ongewenst bezoek makkelijk de achtertuin kon betreden. Ook bleek bij verschillende woningen de schuurdeur gewoon open te staan. Een uitnodiging voor het meenemen van fietsen en/of gereedschap maar ook kratten bier en speelgoed stond voor het grijpen.
Bewoners werden hierop geattendeerd en kregen een folder met tips overhandigd met onder andere de volgende tips. Laat licht branden en sluit de gordijnen of de lamellen van de luxaflex, zorg voor een goede buitenlamp die gaat branden als men de tuin in komt lopen en zet geen waardevolle spullen in het zicht.
De werkgroep kijkt terug op een geslaagde avond en gaat door met het organiseren van dit soort acties om de veiligheid in de wijk te verhogen.

[gss type=”slideshow” ids=”21564,21565,21566,21567,21568,21569,21570″]