Verrassende winnares Sintloop 2016

Jenna Zaagsma (14) won zondag in Santpoort verrassend de Sinterklaasloop (5km) voor vrouwen. De junior van atletiekvereniging Suomi won de race in de snelste tijd; 24.54. Bij de mannen was het ‘master-runner’ Johan Neve (59) die als eerste in 20.11 de finish van de 5 km bereikte.

In totaal liepen 159 atleten de 5 of 10 km in een wit bevroren landschap. Op sommige plaatsen was het parcours langs de Kennemerduinen verraderlijk glad. Niemand raakte geblesseerd, aldus de organisatie. Dat hardlopen spannend en ook leuk is bewezen de 90 kinderen aan de start van de 1,2 km jeugdloop, aangemoedigd door Zwarte Pieten. Arwen Tieman (11) won bij de meisjes en bij de jongens Lars Weber (10).

Deze Sinterklaasloop was tevens de laatste loop in het ’Roadrunner circuit for kids’. Kinderen die dit jaar 2 van de 3 wedstrijden hadden gelopen kregen een diploma. De winnaars ontvingen een waardebon van Intertoys de Ballon uit Santpoort-Noord.