Rokerige whisky centraal op ‘Peat Night’

Rokerige whisky centraal op ‘Peat Night’
Turf voor het stoken van whiskey.

Waar komt de rokerige turfsmaak van whisky beter tot zijn recht dan in een houten strandpaviljoen met brandend haardvuur? Zaterdag 3 december is er een proeverij in strandpaviljoen Beach Inn, georganiseerd door slijterij & wijnhuis Zeewijck.

Jock Shaw is vaker te gast in IJmuiden. Het kan gebeuren dat hij tijdens de proeverij naar buiten loopt om de geur van de zee in te ademen alvorens een slok te nemen. De rokerige whisky’s passen bij winters weer, maar hebben ook een link met het maritieme van onze regio.

Bij ‘Peated’ whisky wordt in het bereidingsproces gebruikt gemaakt van turf, de schotten gebruikten het eeuwenlang. De smaak is vaak zeer droog en de geur doet denken aan aarde, teer en rook. Start proeverij om 20.00 uur, kosten 25 euro (inclusief hapjes). Aanmelden via www.zeewijck.nl, telefoon 0255-540331 of e-mail info@zeewijck.nl