Telstar blijft in ‘linker rij’

Met de thuiswedstrijd van 23 september (aanvang 20 uur) tegen Eindhoven in het vooruitzicht heeft Telstar goede zaken gedaan in Groesbeek. Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar Achilles’29 moest er aan geloven. De 1-2 is de vierde zege op rij.

In de eerste helft vrijdagavond kwam Telstar rond het half uur op voorsprong door Stefano Lilipaly. Zijn inzet was te hard voor keeper Ter Loeke. In de tweede helft opende Guyon Philips zijn doelpuntenrekening. Waar het hem eerder tegenzat wist hij nu de afgevallen bal prima binnen te werken: 0-2. Achilles’29 kwam nog terug tot 1-2.

Nu naar de stand in de Jupiler League kijken geeft gewoon een goed gevoel in de hele IJmond. De uitwedstrijd tegen Achilles’29 betekende voor de selectie van trainer Michel Vonk de vierde winstpartij op rij. Daarmee is de positie in het linker rijtje met een week verlengd. Er zijn nu na zeven wedstrijden 13 punten binnen. Dat geeft de trainer een goed gevoel.