Jochem Dobber naar WK in Polen

Jochem Dobber naar WK in Polen

Met een nationaal record op zak stapt Jochem Dobber volgende week af op het Wereld Jeugd Kampioenschap dat in Polen wordt gehouden. De atleet van Suomi liep het nieuw Nederlands record (46,67 seconden op de 400 meter) tijdens het NK voor junioren.

Met deze tijd kan de atleet uit Santpoort-Zuid van 19 tot en met 24 juli een gooi doen naar een medaille. Clubgenoot Jelle van Sunder uit Velserbroek liep een sterke finale 200m tijdens het NK. Hij verbeterde zijn persoonlijk record in 22.03 sec. Een knappe prestatie aangezien hij een dag eerder de finale 100m liep in 11.14 sec.

Voor Daan Molleman uit Velserbroek was zijn eerste deelname aan het NK-junioren spannend. Alhoewel hij een 200m sprinter is, had hij zich geplaatst op de 400m. Hij eindigde in de series met een tijd van 56.40 sec. Foto: Coen Schilderman