Eind juni besluit fusie Haarlemmerliede

Eind juni besluit fusie Haarlemmerliede
Op de tribune in sporthal Zeewijk was ook burgemeester Dales.

Vertegenwoordigers van de gemeente nemen op 8 juni deel aan een zogenoemde ’experttafel’ in restaurant de Zoete Inval. Ook Amsterdam en Haarlemmermeer zijn daarbij. Inwoners van Haarlemmerliede geven dan hun mening over een samengaan met een van de drie gemeenten.

Vrijdag maakten vertegenwoordigers van de gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude een toer door Velsen. Eind juni besluit de raad van Haarlemmerliede over wie de fusiepartner wordt. Begin mei sprak de mogelijke fusiepartner van Velsen over het behoud van de belangrijke waarden in de toekomst, zoals het groengebied en de laagdrempeligheid van een kleine gemeente. Woensdag 8 juni is er een bewonersbijeenkomst, vanaf 20 uur in de Zoete Inval in Haarlemmerliede. De inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen dan nog hun mening geven, in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van Velsen, Amsterdam en Haarlemmermeer.

De foto is gemaakt in sporthal Zeewijk met op de tribune onder meer burgemeester Dales. Achter Dales onder meer raadslid Koelman (met hoed) uit Haarlemmerliede.