Nieuw Safety Centre TATA Steel

Nieuw Safety Centre TATA Steel
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel

Tata Steel heeft in samenwerking met een aantal firma’s op het bedrijventerrein een speciaal Safety Centre opgericht. Medewerkers van het staalbedrijf en van firma’s die op het terrein werken worden daar getraind in diverse aspecten van veiligheid. In het Safety Centre staan onder meer stands waar risicovolle werkzaamheden worden nagebootst. De verplichte veiligheidstoetsen die medewerkers en firmapersoneel moeten afleggen voordat ze bij Tata Steel aan de slag mogen, gaan in het Safety Centre plaatsvinden.

“Veiligheid heeft bij Tata Steel de allerhoogste prioriteit”, aldus Hans van den Berg, directeur Manufacturing Iron & Steel bij Tata Steel in IJmuiden. “We willen dat iedereen op onze site continu gefocust is op de eigen veiligheid én die van collega’s. Daarom organiseren we doorlopend campagnes, bijeenkomsten en trainingen over veiligheid. Zelf loop ik elke week een veiligheidsronde in een van onze fabrieken. Met het oprichten van een Safety Centre zetten we samen met onze firma’s een volgende stap in het vergroten van de aandacht voor veiligheid bij Tata Steel. Wij zijn pas tevreden als er nul ongevallen plaatsvinden.”