Wim Westerman (GL) wethouder Haarlemmerliede

Wim Westerman (GL) wethouder Haarlemmerliede
Wim Westerman Foto: Gemeente Velsen

Voormalig wethouder Wim Westerman (GroenLinks) is zojuist gepresenteerd als wethouder in de gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude. 

Westerman, die tot een paar weken terug aan het roer stond van GroenLinks Velsen, verliet op 17 april dit jaar de Velsense gemeentepolitiek. Tot die dag was hij wethouder namens GroenLinks. Bij zijn nieuwe werkgever moet Westerman samenwerken met de VVD en D66.

De benoeming komt als een verassing. Westerman is niet onomstreden. In Velsen kreeg hij een conflict met zijn fractie en kreeg hij een motie van wantrouwen aan zijn broek. Na de verkiezingen werd GroenLinks Velsen afgestraft een kreeg de partij slechts één zetel.

De gemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude heeft erg veel met Velsen te maken. Buiten dat de gemeente grenst aan Velsen, zitten ze ook samen in het recreatieschap.

Zie ook: [VIDEO] Wim Westerman verlaat coalitieonderhandelingen