Telstar neemt één punt mee uit Sittard

Foto Marja Korbee

Telstar heeft vrijdag met 1-1 verdienstelijk gelijk gespeeld in de moeilijke uitwedstrijd tegen nummer drie Fortuna Sittard. Toch zal bij de Witte Leeuwen het gevoel overheersen dat er meer in zat.

In de eerste helft kwam Telstar vroeg op voorsprong. Mohamed Hamdaoui werd door Melvin Platje vrij voor de doelman gezet, die hij omspeelde. Vervolgens rondde Mohamed beheerst af: 0-1.

Fortuna Sittard had daarna veel balbezit, maar kwam amper tot kansen. Telstar wél; Novakovich, Platje en Brito waren dichtbij een doelpunt. Maar de uitblinkende doelman Özer hield de Limburgers overeind.

In de tweede helft begon Telstar met een kans voor Novakovich, die wederom op de doelman stuitte. Daarna nam Fortuna Sittard het initiatief, al kwam de thuisploeg weer niet tot grote kansen. Nog voor het uur verstreken was, verscheen toch de gelijkmaker op het bord. Lars Hutten ging neer in de zestien en Semedo benutte de strafschop: 1-1

In het laatste half uur zetten de Fortunezen de Witte Leeuwen onder druk, maar de vele hoge ballen werden vakkundig weggewerkt door de defensie. In de tegenaanval bleek het vizier niet op scherp te staan, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Omdat FC Emmen met 5-2 won van de Graafschap, heeft deze ploeg de vierde plaats van Telstar op de ranglijst overgenomen. (bron: www.sctelstar.nl)