Telstar en Jong Ajax 3-3 in spektakelstuk

In een uitverkocht Rabobank IJmond stadion  hebben Telstar en Jong Ajax vrijdagavond in een vermakelijke en spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld. Telstar kwam op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft heel snel uit handen en wist pas in de absolute slotfase de gelijkmaker te forceren.

In de eerste helft domineerde Telstar grote delen van de wedstrijd. Een aantal keer waren de Witte Leeuwen heel gevaarlijk, maar doelman Alblas lag meerdere malen in de weg. Jong Ajax was enkel gevaarlijk via wat afstandsschoten. Een fout van de doelman stond aan de basis van de 1-0 van Telstar. Hamdaoui schoot de vrije trap van ver via de doelman binnen.

In de tweede helft kwam Telstar al snel op 2-0. Novakovich alleen op doelman en ijskoud. Telstar leek het even compleet kwijt. Jong Ajax scoorde snel de aansluitingstreffer en ging direct op zoek naar de tweede. Al snel kopte Flemming de 2-2 binnen en ook de 2-3 van Jong Ajax viel al snel. Telstar rechtte daarna de rug en kwam in de absolute slotfase via Jerdy Schouten op 3-3. Hij profiteerde van een afgeketste bal van de lat en trapte de 3-3 binnen.