100 jaar staal in de IJmond

100 jaar staal in de IJmond
foto RTV Seaport/PR

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl) heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond. Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties.

Een deel daarvan in de vorm van teksten en een deel in de vorm van video- en geluidsopnames. De reeks wordt gedurende het jaar aangevuld, om uiteindelijk uit te groeien tot een collectie van 100 verhalen. Er staan in 2018 verschillende jubileumactiviteiten op het programma, met als hoogtepunt een reeks festiviteiten rond 20 september, de dag waarop in 1918 de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken is opgericht.

Dat het staalbedrijf jarig is, kan sinds dit weekend geen bezoeker meer ontgaan. Op de monumentale glazen luchtbrug van het Dudok Huis (het hoofdkantoor in IJmuiden) is met folie het jubileumlogo en de tekst “100 jaar staal in de IJmond” aangebracht.