Telstar wint van Sparta en Dick Advocaat

Terwijl alle ogen en camera’s waren gericht op Sparta’s nieuwe trainer Dick Advocaat, won Telstar zaterdag in het Rabobank IJmond stadion met 1-0 de oefenwedstrijd tegen de in degradatienood verkerende eredivisieclub uit Rotterdam.

In een leuke wedstrijd met kansen voor beide teams was Telstar de verdiende winnaar, meldt het verslag op de website van de Witte Leeuwen. Melvin Platje scoorde in de tweede helft het enige doelpunt.

In de eerste helft startte Telstar wervelend. In de eerste minuten waren de Velsenaren al een aantal keer dichtbij door goede kansen voor Platje en Novakovich. Meerdere malen gingen de handen op elkaar na goede aanvallen van de Witte Leeuwen. Sparta was slechts éénmaal gevaarlijk. Telstar-keeper  Rody de Boer liet zien scherp te zijn en pareerde de lage inzet.

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Beide ploegen kregen een aantal goede mogelijkheden, maar Sparta nam langzaam de wedstrijd in handen. Rody de Boer moest een aantal keer handelend optreden. Aan de andere kant ontsnapte Melvin Platje en zijn inzet was keeper Nienhuis te machtig. Door de benen van de doelman eindigde de bal over de lijn.

Telstar kreeg daarna voldoende kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte ontbrak om de score uit te breiden. Achterin bleef de verdediging messcherp en sleepte daarmee de winst binnen.