Telstar onderuit bij RKC in Waalwijk

Telstar heeft de goede reeks geen vervolg kunnen geven. In Waalwijk was RKC vrijdagavond erg effectief en liet het Telstar kansloos: 4-1.

De wedstrijd was nog amper begonnen of Telstar keek al tegen een achterstand aan. Slecht wegwerken bij de corner leverde na nog geen minuut de eerste tegentreffer op. RKC bleef de betere ploeg en hield druk op het doel van Rody de Boer. De 2-0 binnen het half uur completeerde de slechte start. Telstar kreeg toch nog een flink aantal kansen om wat terug te doen. Platje en Osman namen meermaals de doelman onder vuur, zonder succes.

Telstar startte de tweede helft fel na een aanvallende wissel, maar werkelijk alles viel verkeerd toen de bal via de paal op de rug van doelman de Boer belandde. Hij kreeg daarmee de 3-0 op zijn naam. Kort erna scoorde Gerson Rodrigues een prachtige treffer namens de Witte Leeuwen. Vanaf een meter of 40 kreeg hij, via de doelman, de bal voor de voeten. Hij twijfelde niet en krulde schitterend binnen.

Lang was de hoop op herstel niet. Binnen enkele minuten kon Greene de vierde tegentreffer voor Telstar op het bord zetten. Dit werd tevens de eindstand.