Telstar wint vissersderby in Volendam

Foto Pieter Hoogeveen 1963-pictures

Telstar maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk, maar uiteindelijk pakten de Witte Leeuwen vrijdagavond met 3-4 de winst in de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Volendam begon de Noord-Hollandse vissersderby goed met een vroeg doelpunt van Joey Veerman. Er waren daarna kansen op 2-0, maar het was Telstar dat op gelijke hoogte kwam door een fraaie treffer van Mohammed Hamdaoui. Hij verving Gerson Rodrigues in de spits, omdat de Luxemburgse international zaterdag met zijn land een (ook voor Oranje) belangrijke interland in en tegen Zweden speelt.

Vlak voor rust scoorde Andrija Novakovich de 1-2 uit een penalty, die hij kreeg omdat hij in het strafschopgebied onreglementair werd gevloerd. Vlak na rust scoorde de Amerikaan weer. Volendam-keeper Verhulst botste ongelukkig tegen Schilder, waarna Novakovich de bal met een lobje in een leeg doel kon werken. En zo stond het zomaar 1-3.

Een in de ogen van heel Velsen en omstreken omstreden penalty, Toine van Huizen kreeg de bal van dichtbij tegen zijn linkerarm geschoten, zorgde voor de aansluitingstreffer van Volendam. Veerman benutte het buitenkansje.

Aanvoerder Frank Korpershoek bracht de marge weer op twee met een van zijn zeldzame doelpunten: 2-4.  Invaller Enzo Stroo maakte het daarna weer spannend met wederom een aansluitingstreffer voor Volendam. Maar daar bleef het bij. Naar verluid werden er na afloop in de kleedkamer van de Witte Leeuwen luidkeels Volendamse hits gezongen.